Latest News

marți, 13 martie 2018

​Donde Estan los Ladrones? - Album Shakira 1998

Dónde Están los Ladrones? este al patrulea album de studio al cantaretei si compozitoarei columbiene Shakira, lansat pe 29 septembrie 1998 de Columbia Records si Sony Music Latin. Dupa ce a obtinut succesul în America Latina cu debutul sau la un label mare cu albumul Pies Descalzos (1995), Shakira l-a întalnit pe producatorul Emilio Estefan, care si-a dat seama de potentialul ei de a intra pe piata muzicii latino americana si a devenit managerul ei. Ca co-producator, Shakira a lucrat din nou cu colaboratorul ei mai vechi, Luis Fernando Ochoa dar si cu Pablo Flores, Javier Garza, Lester Mendez si Estefan, producatorul albumului. Muzica sa încorporeaza stiluri pop latine, experimentand în plus cu muzica "rock en Español" si muzica din Orientul Mijlociu.

Dupa lansare, Dónde Están los Ladrones? a primit recenzii pozitive de la criticii de muzica, care au apreciat sunetul si versurile, cu un critic care a comparat-o pe Shakira cu Alanis Morissette. Din punct de vedere comercial, albumul a fost un succes, fiind certificat în mai multe regiuni, inclusiv in Colombia natala a cantaretei, unde a fost certificata cu triplu-platina. În plus, albumul a ajuns pe locul 131 in US Billboard 200 si a intrat in topurile Top Latin si Latin Pop Albums. Albumul a primit numeroase certificari de înregistrare în diferite tari, inclusiv cerfiticarea Platinum în Statele Unite de catre Recording Industry Association of America (RIAA). Dónde Están los Ladrones? a castigat mai multe premii si a fost nominalizat la premiile Grammy la categoriile Best Latin Rock si Urban or Alternative Album. Începand cu anul 2001, a vandut 10 milioane de exemplare în întreaga lume.

Shakira a lansat sapte single-uri de pe albumul Dónde Están los Ladrones? Primul single "Ciega, Sordomuda" a ajuns în clasamentul celor doua topuri Billboard Hot Latin si Latin Pop Songs si a ajuns pe primul loc pe topurile țarilor din America Centrala si Venezuela. Urmatoarele single-uri "", "Inevitable", "No Creo", "Ojos Así" si "Moscas en la Casa" au intrat si ele in top 30 si, respectiv, top 10. Albumul a fost promovat prin mai multe spectacole televizate, inclusiv debutul ei la televiziunea americana prin intermediul show-ului "The Rosie O'Donnell Show". Pentru a-si continua promovarea, împreuna cu lansarea viitorului ei album live MTV Unplugged, Shakira s-a angajat în Tour Anfibio, care a vizitat America de Nord si de Sud în cursul anului 2000.


Detalii album

Lansat: 29 Septembrie 1998
Inregistrat: 1998
Studiou: Crescent Moon Studios; Criteria Recording Studios (Miami, Florida)
Gen: Rock en Español, Latin pop
Lungime: 41:06
Limba: Spaniola
Label: Columbia, Sony Latin
Producator: Shakira, Emilio Estefan (exec.), Pablo Flores, Javier Garza, Lester Mendez, Luis Fernando Ochoa
Lista melodii

1. "Ciega, Sordomuda"  4:28
2. "Si Te Vas"  3:30
3. "Moscas en la Casa"  3:32
4. "No Creo"  3:53
5. "Inevitable"  3:13
6. "Octavo Día"  4:32
7. "Que Vuelvas"  3:51
8. ""  3:35
9. "Dónde Están los Ladrones?"  3:14
10. "Sombra de Ti"  3:35
11. "Ojos Así"  3:57

Toate albumele cantaretei Shakira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...