Latest News

marți, 13 martie 2018

​Fijacion Oral, Vol. 1 - Album Shakira 2005

Fijación Oral, Vol. 1 (in engleza Oral Fixation, Vol. 1) este al saselea album de studio al cantaretei columbiene Shakira si a fost lansat pe 3 iunie 2005 de Epic Records. Dupa ce a obtinut succesul international în 2001, cu primul sau album în limba engleza, Laundry Service, Shakira a dorit sa lanseze un al cincilea proiect în limba spaniola. În stilul lucrarii sale anterioare, Fijación Oral, Vol. 1 este un album pop latin care il are ca producator executiv pe Rick Rubin, dar si pe Gustavo Cerati, Lester Mendez, Luis Fernando Ochoa si Jose "Gocho" Torres.

La lansarea sa, albumul Fijación Oral, Vol. 1 a primit recenzii în general favorabile din partea criticilor de muzica, care au complimentat evolutia Shakirei fata de lucrarea ei anterioara. Albumul a debutat pe locul 4 in US Billboard 200, cu vanzari de 157.000 de exemplare in prima saptamana. A stabilit un record ca fiind cel mai bun debut pentru un album de limba spaniola în America, record care înca mai exista. Pe plan international, albumul a intrat in topurile din Argentina, Germania, Mexic si Spania.

Fijación Oral, Vol. 1 a fost ales cel mai bun album la categoria Best Latin Rock/Alternative Album de la Premiile Grammy din 2006 si Album of the Year si the Best Female Pop Vocal Album la premiile Latin Grammy Awards. Fijación Oral, Vol. 1 a devenit cel mai bine vandut album Latin pop al deceniului în Statele Unite si cel de-al doilea cel mai bine vandut album latin la nivel global. Începand cu luna mai 2013, peste 4 milioane de exemplare ale albumului au fost vandute în întreaga lume si este unul dintre cele mai bine vandute albume din Statele Unite ale Americii.

Patru single-uri au fost lansate pentru a promova albumul. Desi primul single "La Tortura" a fost singura piesa care a ajuns in topul US Billboard Hot 100, single-urile "No", "Día de Enero" si "Las de la Intuición" s-au bucurat de succes moderat in topurile Hot Latin Songs, Tropical Songs si Latin Pop Airplay charts.

În noiembrie 2005, Shakira si-a completat albumul cu al doilea album în limba engleza, Oral Fixation, Vol. 2. Cele doua au fost ambalate împreuna ca un singur album si lansate sub denumirea de Oral Fixation, Vol. 1 & 2 în ianuarie 2007. Proiectele au fost promovate prin turneul Oral Fixation Tour în 2006 si 2007, mergand in America, Africa, Asia si Europa. Un spectacol din Miami, Florida, a fost filmat si lansat ca album live în noiembrie 2007 sub numele de Oral Fixation Tour.


Detalii album

Lansat: 3 Iunie 2005
Gen: Latin pop
Lungime: 43:30
Limba: Spaniola
Label: Epic
Producator: Gustavo Cerati, Lester Mendez, Luis F. Ochoa, Rick Rubin (exec.), Shakira, Jose "Gocho" Torres
Lista melodii

Lista de melodii
1. "En Tus Pupilas"  4:24
2. "La Pared"  3:20
3. "La Tortura" (featuring Alejandro Sanz)  3:35
4. "Obtener un Sí"  3:21
5. "Día Especial" (featuring Gustavo Cerati)  4:25
6. "Escondite Inglés"  3:10
7. "No" (featuring Gustavo Cerati)  4:47
8. "Las de la Intuición"  3:42
9. "Día de Enero"  2:55
10. "Lo Imprescindible"  3:58
11. "La Pared" (Versión Acústica)  2:41
12. "La Tortura" (Shaketon Remix) (featuring Alejandro Sanz)  3:12

Toate albumele cantaretei Shakira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...