Latest News

marți, 13 martie 2018

​Laundry Service - Album Shakira 2001

Laundry Service este cel de-al cincilea album de studio al cantaretei si compozitoarei columbiene Shakira si a fost lansat pe data de 13 noiembrie 2001 de Epic Records. Este primul ei album înregistrat în majoritate în limba engleza. Dupa lansarea celui de-al patrulea album de studio Dónde Están los Ladrones?, care a devenit un succes în America Latina, Shakira a fost încurajata de cantareata americana Gloria Estefan sa înregistreze melodii în limba engleza, crezand ca cantareata putea avea potentialul sa razbata pe piata pop în limba engleza.

Shakira a ezitat initial sa realizeze proiectul, dar mai tarziu a decis sa învete limba engleza destul de bine pentru a putea scrie cantece în aceasta limba. Titlul albumului a fost ales pentru a reflecta viziunile Shakirei asupra dragostei si muzicii. Albumul a fost eliberat si sub numele de Servicio de Lavandería în regiunile hispanice, în ianuarie 2002.

Din punct de vedere muzical, Laundry Service contine in primul rand o muzica pop rock, dar experimenteaza si o varietate de stiluri muzicale, printre care muzica Andean music, dance-pop, Middle Eastern music, rock and roll and tango. Fiecare cantec de pe album a fost scris si produs de Shakira.

Sase single-uri au fost lansate de pe album. Primul single "Whenever, Wherever" a devenit un succes international si a ajuns pe locul întai in topurile din tari precum Australia, Franta, Germania, Italia si Spania. Urmatorul single "Underneath Your Clothes" a repetat succesul predecesorului sau, intrand in topurile din Australia, Austria si Belgia. Ambele single-uri s-au clasat în primele zece locuri in topurile din Marea Britanie si Statele Unite.

Cel de-al treilea single "Objection (Tango)" a devenit o melodie de top 10 în majoritatea tarilor din întreaga lume. Single-urile în limba spaniola "Te Dejo Madrid" si "Que Me Quedes Tú" au avut rezultate bune în regiunile hispanice, devenind hituri în Spania si in topurile latine din Statele Unite, respectiv. "The One" a fost un succes comercial moderat si a devenit ultimul single care a fost lansat de pe Laundry Service. Shakira s-a angajat în turneul Tour of the Mongoose în 2002 si 2003 pentru a promova albumul. A fost primul sau turneu mondial major si a vizitat numeroase tari si orase.

​Laundry Service a intrat in topurile tarilor din Australia, Austria, Belgia, Canada si Elvetia, ajungand in top cinci in alte tari precum Argentina, Franta, Germania, Spania si Marea Britanie. În Statele Unite, Laundry Service a ajuns pana pe locul 3 în topul Billboard 200.

Albumul a primit numeroase certificari în diferite tari, inclusiv certificari cvintuplu-platinum în Australia, Canada, Spania si Elvetia. De asemenea, a fost certificata multi-platina în Regatul Unit si în Statele Unite, dovedindu-se a fi un succes pentru Shakira. La nivel global, albumul a fost cel de-al saptelea cel mai bine vandut album din 2002. Pana la mijlocul anului 2002, Laundry Service s-a vandut in peste 13 milioane de exemplare in intreaga lume. A fost selectat ca unul dintre "The Definitive 200 albums" (locul 172) de catre Rock and Roll Hall of Fame.


Detalii album

Lansat: 13 Nooiembrie 2001
Inregistrat: 2001
Limba: Engleza, Spaniola
Gen: Pop rock
Lungime: 49:14
Label: Epic
Producator: Brendan Buckley, Pablo Floresi, Javier Garza, Lester Mendez, Tim Mitchell, George Noriega, Luis F. Ochoa, Shakira
Lista melodii - Versiunea standard

1. "Objection (Tango)"  3:44
2. "Underneath Your Clothes"  3:45
3. "Whenever, Wherever"  3:16
4. "Rules"  3:40
5. "The One"  3:43
6. "Ready for the Good Times"  4:14
7. "Fool"  3:51
8. "Te Dejo Madrid"  3:07
9. "Poem to a Horse"  4:09
10. "Que Me Quedes Tú"  4:48
11. "Eyes Like Yours (Ojos Así)"  3:58
12. "Suerte (Whenever, Wherever)"  3:16
13. "Te Aviso, Te Anuncio (Tango)"  3:43
Lista melodii - Versiunea latin americana si spaniola

1. "Suerte"  3:16
2. "Underneath Your Clothes"  3:45
3. "Te Aviso, Te Anuncio (Tango)"  3:43
4. "Que Me Quedes Tú"  4:48
5. "Rules"  3:40
6. "The One"  3:43
7. "Ready for the Good Times"  4:14
8. "Fool"  3:51
9. "Te Dejo Madrid"  3:07
10. "Poem to a Horse"  4:09
11. "Eyes Like Yours (Ojos Así)"  3:58
12. "Whenever, Wherever"  3:16
13. "Objection (Tango)"  3:44

Toate albumele cantaretei Shakira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...