Latest News

marți, 13 martie 2018

Shakira - Hips Don't Lie ft. Wyclef Jean (videoclip 2006)


"Hips Don't Lie" este o melodie a cântaretei si compozitoarei columbiene Shakira, cantata impreuna cu rapperul haitian Wyclef Jean si inregistrata pentru reeditarea celui de-al saptelea album de studio al Shakirei, Oral Fixation, Vol. 2. A fost lansat pe 28 februarie 2006, de Epic Records ca al doilea single de pe album. Cântecul a fost scris si produs de Shakira, Wyclef Jean, Jerry 'Wonder' Duplessis, Raul RAZ Zeballos si LaTavia Parker. "Hips Don't Lie" este un cântec de salsa si worldbeat, care încorporeaza în mare masura mostre din single-urile precedente ale lui Wyclef Jean, "Dance Like This" si "Amores Como el Nuestro".

La lansare, "Hips Don't Lie" a primit în general recenzii favorabile de la criticii din muzica. A primit mai multe premii, inclusiv un premiu People's Choice, un MTV Latin America Video Music Award si un MTV Video Music Award. "Hips Don't Lie" a ajuns pe locul întâi in topurile din cel putin 55 de tari, printre care Billboard Hot 100 din SUA, devenind primul "number one" al cantaretei Shakira în America. De asemenea, a depasit recordul pentru cele mai multe emisiuni de radio într-o singura saptamâna si pentru melodia cu cele mai rapide vanzari in format download digital în Statele Unite.

Cântecul a fost în cele din urma certificat cu "Triple platinum" de catre Asociatia industriei de înregistrare din America (RIAA), unde a vândut peste 4 milioane de exemplare. De asemenea, Shakira a intrat în topurile din Australia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia si Marea Britanie, printre alte tari. Acesta a fost cel mai bine vandut single din 2006 si din perioada 2000-2010. Dupa ce s-a vândut in peste 13 milioane de descarcari digitale, este cea mai vânduta piesa din lista celor mai bine vândute single-uri din secolul 21.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"Don't Bother"
Lansat: 11 Octobrie 2005
"Illegal"
Lansat: 14 Noiembrie 2006
Detalii single

Lansare: 28 Februarie 2006
Format: 12", CD, digital download
Inregistrare: 2005
Gen: Latin pop, worldbeat, salsa
Lungime: 3:38
Label: Epic Sony
Compozitori: Wyclef Jean, Shakira, Jerry 'Wonder' Duplessis, Omar Alfanno, LaTavia Parker, Vinay Rao
Producatori: Wyclef Jean, Jerry Duplessis, Raul RAZ Zeballos, Shakira


Toate melodiile de pe albumul "Oral Fixation, Vol. 2"
1. How Do You Do
2. Don't Bother
3. Illegal (ft. Carlos Santana)
4. The Day and the Time (ft Gustavo Cerati)​
5. Animal City
6. Dreams for Plans
7. Hey You
8. Your Embrace​
9. Costume Makes the Clown
10. Something
11. Timor​
​12. Hips Don't Lie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...