Latest News

marți, 13 martie 2018

​Shakira - Don't Bother (videoclip 2005)



"Don't Bother" este o melodie interpretata de cântareata-compozitoare Shakira, extrasa de pe al saptelea album de studio si al doilea album în limba engleza, Oral Fixation, Vol. 2. Cântecul a fost lansat pe 4 octombrie 2005, de Epic Records ca prim single de promovare al albumului. Cântecul a fost scris de Shakira, Lauren Christy, Graham Edwards si Scott Spock si a fost produs de Shakira. "Don't Bother" este un cântec cu influente de rock, în care Shakira îl asigura pe fostul ei iubit ca nu are nevoie de simpatia sa si poate trece mai departe fara el.

La lansare, "Don't Bother" a primit în general recenzii mixte de la criticii de muzica, care au laudat vocea Shakirei, dar au simtit ca versurile cântecului erau ciudate. Din punct de vedere comercial, piesa s-a descurcat bine in topuri, intrand în top 10 în tari precum Austria, Germania, Italia, Elvetia si Regatul Unit. În Statele Unite, cântecul a ajuns pe locul 42 in US Billboard Hot 100 si pe locul 25 in topul Billboard Mainstream Top 40. "Don't Bother" a fost ulterior certificata cu aur de catre Asociatia Industriei de înregistrare din America (RIAA) pentru 500.000 de descarcari digitale. Un videoclip muzical pentru cântec a fost regizat de Jaume de Laiguana si o arata pe Shakira care isi chinuie fostul iubit, distrugandu-i masina într-o curte parasita. Pentru o promovare suplimentara, Shakira a interpretat piesa intr-o serie de gale de premieri si show-uri de televiziune. A fost, de asemenea, inclusa în lista de cantece pentru turneul Oral Fixation Tour.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"Hips Don't Lie"
Lansat: 28 Februarie 2006
"Illegal"
Lansat: 14 Noiembrie 2006
Detalii single

Lansare: 4 Octobrie 2005
Format: CD single, digital download
Lungime: 4:17
Label: Epic
Compozitori: Shakira, Lauren Christy, Scott Spock, Graham Edwards
Producator: Shakira


Toate melodiile de pe albumul "Oral Fixation, Vol. 2"
1. How Do You Do
2. Don't Bother
3. Illegal (ft. Carlos Santana)
4. The Day and the Time (ft Gustavo Cerati)​
5. Animal City
6. Dreams for Plans
7. Hey You
8. Your Embrace​
9. Costume Makes the Clown
10. Something
11. Timor​
​12. Hips Don't Lie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...