Latest News

marți, 13 martie 2018

​Shakira ft. Alejandro Sanz - La Tortura (videoclip 2005)


"La Tortura" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, cantata impreuna cu cantaretul spaniol Alejandro Sanz si extrasa de pe cel de-al saselea album de studio al Shakirei, Fijación Oral, Vol. 1 (2005). A fost lansat pe 12 aprilie 2005 de Epic Records ca primul single de promovare al albumului. Cântecul a fost scris si produs de Shakira, in colaborare cu Luis Fernando Ochoa, Lester Mendez si Raul Zezel Zeballos. "La Tortura" este un cântec pop latin, cu influente reggaeton, ce vorbeste despre povestea unei femei care a fost "torturata" din punct de vedere emotional, deoarece prietenul ei a înselat-o si a lasat-o pentru altcineva iar acum a revenit cerându-i iertarea.

Dupa lansare, piesa a primit în general comentarii pozitive de la criticii de muzica, care au fost de acord ca piesa a fost o parte importanta a albumului Fijación Oral, vol. 1. Melodia "La Tortura" a fost, de asemenea, bine primita comercial, conducând lista de melodii in topurile US Hot Latin Songs si Latin Pop Songs and Tropical Songs din Statele Unite. În restul lumii, cântecul a intrat in topurile din Venezuela, Spania si Ungaria. Un videoclip muzical a fost lansat de Shakira pentru promovarea single-ului si a fost regizat de Michael Haussman.

Cântecul a primit numeroase premii si nominalizari, inclusiv doua premii la Latin Grammy Awards din 2006. "La Tortura" este unul dintre cele mai vândute single-uri ale tuturor timpurilor, cu peste 6 milioane de exemplare vândute în întreaga lume, fiind certificat cu aur în Statele Unite de catre Asociatia Industriei de înregistrare din America (RIAA) pentru 500.000 de exemplare digitale vândute. De asemenea, a fost recunoscuta ca cea mai bine vânduta melodie spaniola, cu aproape doua milioane de vânzari si tonuri de apel digitale combinate vândute pâna în prezent. Pentru a promova "La Tortura", Shakira a facut o serie de spectacole live în mai multe emisiuni de televiziune si gale cu premii.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"No"
Lansat: 2 Iulie 2005
"Día de Enero"
Lansat: 19 Ianuarie 2006
"Las de la Intuición"
Lansat: 14 Mai 2007
Detalii single

Lansare: 12 Aprilie 2005
Format: Digital download
Gen: Latin pop, reggaeton
Lungime: 3:34
Label: Epic
Compozitori: Shakira, Luis F. Ochoa
Producatori: Shakira, Lester Mendez, Raul RAZ Zeballos, Jose "Gocho" Torres


Toate melodiile de pe albumul "Fijación Oral, Vol. 1"
1. En Tus Pupilas
2. La Pared
3. La Tortura (feat Alejandro Sanz)
4. Obtener un Sí​
5. Día Especial
6. Escondite Inglés
7. No (featuring Gustavo Cerati)
8. Las de la Intuición
9. Día de Enero
10. Lo Imprescindible
11. La Pared (Versión Acústica)
12. La Tortura (Shaketon Remix)​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...