Latest News

marți, 13 martie 2018

​Peligro - Album Shakira 1993

Peligro este al doilea album de studio al cantaretei Shakira, lansat pe 25 martie 1993 de Sony Music Colombia.

Shakira a semnat cu Sony Music Columbia la varsta de 13 ani pentru inregistrarea a trei albume:  Magia, Peligro si Pies Descalzos. În timp ce Magia, albumul ei de debut, nu a avut prea mult succes comercial, cu numai 1.200 de exemplare vandute, piesele de pe acel album au avut aparitii frecvente in emisiuni radio de pe posturile din Columbia.

In ciuda lipsei de vanzari a albumului Magia, Sony Colombia a avut asteptari mai mari pentru al doilea album al Shakirei, sperand ca-i va creste popularitatea mica pe care o avea pana atunci. Ximena Diego a scris însa ca timpul petrecut în timpul productiei si lansarii lui "Peligro" ar demonstra ca "drumul artistei nu a fost unul usor". Cele cateva luni de productie a albumului a fost una dintre cele mai frustrante perioade din cariera Shakirei, ceea ce a dus la un "album ciudat", care nu i-a picat bine deloc cantaretei. Albumul include melodii scrise de Shakira si alti compozitori, printre care Eddie Sierra, care a scris "El Amor de Mi Vida" de pe albumul de debut al lui Ricky Martin. Comunicatul de presa al Sony Colombia, care arata ca label-ul este multumit de produsul final, a descris continutul liric al albumului Peligro ca "profund", "direct" si "plin de magie si poezie".

"Peligro" a fost lansat ca prim single de pe album pe 29 ianuarie 1993 iar pe 17 aprilie 1993 Shakira a lansat apoi al doilea single "Brujeria". Al 3-lea single de pe album "Eres", a fost lansat pe vinil, dar aceasta a fost singura promovare pe care a avut-o. Al patrulea si ultimul single lansat "Tú Serás La Historia De Mi Vida", a fost singurul single de pe album, care a beneficiat de promovare printr-un videoclip muzical. A fost, de asemenea, inclus pe primul turneu al Shakirei, numit "Tour Pies Descalzos".


Detalii album

Lansat: 25 Martie 1993
Inregistrat: 1992–1993
Gen: Latin pop, new jack swing, rock
Limba: Spaniola
Lungime: 41:00
Label: Sony
Producator: Eduardo Paz
Lista melodii

1. "Eres" (You're) 5:02
2. "Último Momento" (Last Moment) 4:56
3. "Tú Serás La Historia De Mi Vida" (You'll Be The Story Of My Life)  4:52
4. "Peligro" (Danger)  4:39
5. "Quince Años" (Fifteen Years Old)  3:30
6. "Brujería" (Witchcraft)  4:12
7. "Eterno Amor" (Endless Love)  4:47
8. "Controlas Mi Destino" (You Control My Destiny)  4:36
9. "Este Amor Es Lo Más Bello Del Mundo" (This Love Is The Most Beautiful Love In The World)  4:20
10. "1968"  4:44

Toate albumele cantaretei Shakira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...