Latest News

marți, 13 martie 2018

​El Dorado - Album Shakira 2017

El Dorado este cel de-al unsprezecelea album de studio al cantaretei columbience Shakira, lansat pe 26 mai 2017, de Sony Music Latin. Albumul este cantat în principal în spaniolă, cu trei melodii cântate în limba engleză. După al zecelea album de studio numit Shakira (2014), cantareata a avut cel de-al doilea copil, a suferit "blocajul scriitorului" și a fost nesigura cu privire la viitorul carierei sale. Cu toate acestea, colaborarea sa la melodia "La Bicicleta" cu Carlos Vives și sprijinul iubitului ei, Gerard Piqué, a încurajat-o pe Shakira să continue să lucreze la muzică.

Inspirat de viata personala si de experientele sale, albumul El Dorado prezinta in principal melodii despre relatia cantaretei cu fotbalistul Piqué. Din punct de vedere audio, albumul este un amestec de latin pop si reggaeton, cu influente din bachata, vallenato si pop electronic. Albumul include șase colaborări vocale: două cu cântăretul columbian Maluma și cate una cu Nicky Jam, Vives, Prince Royce, Black M și Magic!.

Criticii de muzică au apreciat coerența albumului și natura sa distractivă, dar matură. Alți critici au simțit albumul El Dorado lipsit de creativitate și bazat prea mult pe colaborările lansate anterior. Albumul a debutat în primele zece locuri in topul albumelor din Argentina, Austria, Franța, Spania și Elveția. De asemenea, a ajuns pe locul 1 in topul US Top Latin Albums și numărul 15 in Billboard 200.

"Chantaje" a fost primul single al albumului.
A devenit un succes la nivel mondial, ramanand pentru unsprezece săptămâni consecutive in topul Billboard's Hot Latin Songs si fiind certificat de 16 ori cu platină de către Recording Industry Association of America (RIAA).
Al doilea și al treilea single, "Me Enamoré" și "Perro Fiel", și-au atins si ele succesul comercial. La începutul lui 2018, "Trap" a fost lansat ca al patrulea single al albumului.

În timp ce albumul a fost însoțit de o promovare minimală, a fost confirmat un turneu de concerte care să-l susțină.


Detalii album

Lansat: 26 Mai 2017
Inregistrat: Martie 2016 – Martie 2017
Gen: Pop, Latin pop, reggaeton
Lungime: 43:57
Limba: Spaniola Engleza Franceza
Label: Sony Latin
Producatori: Shakira, Supa Dups, Luis Fernando Ochoa, Rude Boyz, The Arcade, Afo Verde
Lista melodii

1. "Me Enamoré"  3:47
2. "Nada"  3:10
3. "Chantaje" (featuring Maluma)  3:16
4. "When a Woman"  3:18
5. "Amarillo"  3:40
6. "Perro Fiel" (featuring Nicky Jam)  3:15
7. "Trap" (featuring Maluma)  3:20
8. "Comme Moi" (with Black M)  3:08
9. "Coconut Tree"  3:50
10. "La Bicicleta" (with Carlos Vives)  3:48
11. "Deja Vu" (with Prince Royce) 3:16
12. "What We Said" (Comme Moi English Version) (featuring MAGIC!) 3:00
13. "Toneladas"  3:12

Toate albumele cantaretei Shakira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...