Latest News

marți, 13 martie 2018

​Shakira - Gypsy - Gitana (videoclip 2010)


"Gypsy" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, extrasa de pe cel de-al optulea album de studio She Wolf (2009). Cântecul a fost ales ca al patrulea si ultimul single al albumului de catre Epic Records. A fost lansat la nivel international pe 26 martie 2013; în Statele Unite, "Gypsy" a fost lansat ca single CD pe 12 aprilie 2010. Versiunea în limba spaniola "Gitana" a fost lansata ca un single promotional digital la 1 martie 2010. Scris de Shakira, Amanda Ghost, Carl Sturken si Evan Rogers, versurile cântecului descriu viata calatorind ca un "tigan". Cântecul atrage influente grele din muzica indiana si Orientul Mijlociu.

La lansare, "Gypsy" a primit în general recenzii pozitive de la criticii muzicieni, dintre care multi au complimentat productia. Single-ul a avut succes comercial si a ajuns în primele 10 in topurile multor tari, printre care Germania, Ungaria, Mexic si Spania. În Statele Unite, "Gypsy" a ajuns pana pe locul 65 in topul Billboard Hot 100, în timp ce "Gitana" a ajuns pe locul sase în topul Billboard Hot Latin Songs. "Gypsy" a fost certificat cu platina si aur în Spania si respectiv Mexic.

Un videoclip muzical pentru piesa a fost regizat de Jaume de Laiguana si in el a jucat si tenismenul spaniol, Rafael Nadal, care a avut rolul de iubit al cantaretei Shakira. Videoclipul a generat de asemenea un raspuns favorabil din partea criticilor si a fost laudat pentru chimia dintre Shakira si Nadal. Shakira a promovat piesa aparand intr-o serie de emisiuni de televiziune, cum ar fi spectacolul de divertisment în limba germana Wetten, dass ..? si emisiunea The Ellen DeGeneres Show, precum si in diverse ceremonii de premiere. A fost, de asemenea, o parte din setlistul turneului sau Sun Comes Out World Tour.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"She Wolf"
Lansat: 10 Iulie 2009
"Did It Again"
Lansat: 16 Octobrie 2009
"Give It Up to Me"
Lansat: 26 Octobrie 2009
Detalii single

Lansare:
26 Martie 2010 (Gypsy)
15 Februarie 2010 (Gitana)
Format: CD single, digital download
Inregistrare: 2009
Gen: Acoustic, world
Lungime:
3:16 (versiunea in engleza)
3:26 (versiunea in spaniola)
Label: Epic
Compozitori: Amanda Ghost, Shakira, Ian Dench, Carl Sturken, Evan Rogers si Jorge Drexler (doar la versiunea in spaniola)
Producatori: Shakira, Amanda Ghost, Lukas Burton, Future Cut


Toate melodiile de pe albumul "She Wolf"
1. She Wolf
2. Did It Again
3. Long Time
4. Why Wait​
5. Good Stuff
6. Men in This Town
7. Gypsy
8. Spy (ft. Wyclef Jean)​
9. Mon Amour
10. Lo Hecho Está Hecho
11. Años Luz
12. Loba​
13. Give It Up to Me (ft. Lil Wayne)


Shakira - Gitana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...