Latest News

miercuri, 14 martie 2018

​Shakira & Carlos Vives - La Bicicleta (videoclip oficial 2016 HD)


"La Bicicleta" este o melodie a cantaretilor columbieni Carlos Vives si Shakira. Melodia a fost inclusa pe al cincisprezecelea album a lui Carlos Vives denumit "Vives" si lansat in 2017 si este inclusa si pe al unsprezecelea album de studio al Shakirei, El Dorado (2017).

Cantecul a fost scris de ambii cantareti si produs de Andrés Castro. Melodia "La Bicicleta" marcheaza prima colaborare a cantaretei Shakira cu un coleg de breasla columbian si s-a vrut sa fie reprezentativa pentru ambele stiluri muzicale ale cantaretilor din Columbia.

Este un cantec cu un amestec de diverse elemente muzicale - vallenato, pop si cumbia, iar instrumental dispune de instrumente de suflare si acordeoane indigene columbiene. Liric, este un cantec nostalgic, care descrie plimbarea duo-ului cu bicicleta prin locurile copilariei. Criticii de muzica au analizat pozitiv piesa, laudand-o pentru capturarea si includerea diverselor elemente de muzica columbiana. Cantecul a castigat doua premii Latin Grammy Awards la categoriile Song of the Year si Record of the Year.

Dupa lansare, single-ul a reusit sa ajunga in primele zece locuri in numeroase topuri Billboard Latin, printre care locul 2 in Hot Latin Songs si locul 1 in Latin Pop Airplay.

Un videoclip pentru melodia "La Bicicleta" a fost filmat pe 19 mai 2016 în Barranquilla si Santa Marta sub îndrumarea regizorului Jaume de Laiguana. Clipul a avut premiera pe 8 iulie 2016 si ii are in prim plan pe Shakira si Carlos Vives care calatoresc cu bicicletele de-a lungul coastei Caraibelor din Columbia, vizitand orasele lor natale Santa Marta si Barranquilla si intrand cu localnicii în batalii de dans.

La lansare, videoclipul a fost primit pozitiv de catre critici datorita naturii sale jucause si a reprezentarii exacte a culturii columbiene. Videoclipul a castigat categoria "Video of the Year" la premiile "Premio lo Nuestro" în 2017. O versiune remixata a piesei "La Bicicleta" cu versuri noi cantate de cantaretul columbian Maluma a fost încarcata online pe 19 august 2016.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"Chantaje"
Lansat: 28 Octombrie 2016
"Me Enamoré"
Lansat: 7 Aprilie 2017
"Perro Fiel"
Lansat: 15 Septembrie 2017
"Trap"
Lansat: 26 Ianuarie 2018
Detalii single

Lansare: 27 Mai 2016
Format: Descarcare digitala
Inregistrare: 2016
Gen: Vallenato, pop, reggaeton
Lungime: 3:47
Label: Sony Music Latin
Compozitori: Shakira, Carlos Vives, Andrés Castro
Producatori: Shakira, Carlos Vives, Andrés Castro, Luis Fernando Ochoa


Toate melodiile de pe albumul "El Dorado"
1. Me Enamoré
2. Nada
3. Chantaje (ft. Maluma)
4. When a Woman
5. Amarillo​
6. Perro Fiel (ft. Nicky Jam)
7. Trap (ft. Maluma)
8. Comme Moi
9. Coconut Tree​
10. La Bicicleta (cu Carlos Vives)
11. Deja Vu (cu Prince Royce)
12. What We Said (ft. MAGIC!)
13. Toneladas​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...