Latest News

marți, 13 martie 2018

Shakira ft. Dizzee Rascal - Loca (videoclip 2010)


"Loca" este o melodie a cântaretei si compozitoarei columbiene Shakira, preluata de pe cel de-al noulea album de studio, Sale el Sol (2010). A fost lansat de Epic Records ca primul single de promovare pentru album. Versiunea "Loca" în limba spaniola este cantata impreuna cu rapperul dominican El Cata si a fost lansata pe 10 septembrie 2010, iar versiunea în limba engleza il include pe rapperul britanic Dizzee Rascal si a fost lansata pe 13 septembrie 2010. A fost scrisa si produsa de Shakira, impreuna cu Edward Bello, Armando Pérez si Dylan Mills. Cântecul este o piesa latino pop si merengue care descrie în mod liric dragostea excentrica a Shakirei cu un barbat.

În august 2014, un judecator de district superior din SUA a gasit ca "Loca" a plagiat indirect melodia "Loca con su Tiguere", o piesa de la mijlocul anilor '90, compusa de compozitorul dominican Ramon "Arias" Vasquez. Cazul a fost respins în august 2015, dupa ce s-a constatat ca Vasquez a fabricat dovezile pe care le-a prezentat în instanta.

La lansare, "Loca" a primit în general recenzii favorabile de la criticii de muzica, care au complimentat includerea muzicii merengue pe înregistrare. Versiunea în limba engleza a piesei a devenit un succes comercial la nivel mondial si a ajuns în top 5 in topurile mai multor tari, printre care Austria, Belgia, Franta, Ungaria si Italia.  "Loca" a primit certificari de înregistrare în diferite tari din întreaga lume, inclusiv o certificare cu diamant în Columbia si certificari multi-platina în Italia, Mexic si Spania.

Videoclipul muzical a fost filmat în Barcelona, Spania în august 2010 si a fost lansat în luna urmatoare. Videoclipul o prezinta pe Shakira care interactioneaza cu o multime de oameni de pe plaja si danseaza în fata marii, purtând un bikini auriu. A generat un raspuns favorabil din partea criticilor, dintre care multi au laudat conceptul sau de potrivire a vibratiei cântecului cu a videoclipului. Pentru o promovare suplimentara, Shakira a interpretat "Loca" in mai multe emisiuni de televiziune si in turneul The Sun Comes Out World Tour.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"Loca" ft. El Cata
Lansat: 10 Septembrie 2010
"Sale el Sol"
Lansat: 4 Ianuarie 2011
"Rabiosa" ft. Pitbull
Lansat: 8 Aprilie 2011
"Rabiosa" ft. El Cata
Lansat: 8 Aprilie 2011
"Antes de las Seis"
Lansat: 21 Octombrie 2011
"Addicted to You"
Lansat: 13 Martie 2012
Detalii single

Lansare: 10 Septembrie 2010
Format: Digital download, CD single
Inregistrare: 2010
Gen: Merengue, latin pop
Lungime: 3:13 (versiunea in engleza)
Label: Epic
Compozitori: Shakira, Edward Bello, Armando Pérez, Dylan Mills
Producatori: Shakira


Toate melodiile de pe albumul "Sale el Sol"
1. Sale el Sol
2. Loca (ft. El Cata)
3. Antes de las Seis
4. Gordita (ft Residente Calle 13)
5. Addicted to You
6. Lo Que Más
7. Mariposas
8. Rabiosa (ft El Cata)
9. Devoción
10. Islands​
11. Tu Boca
12. Waka Waka (Esto es África)
13. Loca (ft Dizzee Rascal)
14. Rabiosa (ft Pitbull)
15. Waka Waka (This Time for Africa)​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...