Latest News

marți, 13 martie 2018

Shakira ft. Pitbull - Rabiosa (videoclip 2011)


"Rabiosa" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, preluata de pe al noualea album de studio Sale el Sol. A fost scris de Armando Pérez, Edward Bello si Shakira si a fost lansat de Epic Records ca al treilea single de pe album, pe 8 aprilie 2011. Exista doua versiuni ale melodiei; versiunea Loca în limba engleza, în care canta rapperul american Pitbull si versiunea Loca în limba spaniola, in care canta rapperul dominican El Cata. Melodia este puternic influentata de merengue si de muzica de dans. Shakira si El Cata, sau Pitbull, cânta despre sex appeal-ul celuilalt în piesa.

La lansare, "Rabiosa" a primit în general recenzii favorabile de la criticii muzicieni, dintre care unii l-au considerat una dintre cele mai puternice piese de pe albumul Sale el Sol. Din punct de vedere comercial, versiunea în limba engleza a piesei a devenit un succes la nivel mondial, intrand in topuri din tari precum Portugalia si Spania si ajungând în top zece în Belgia, Franta, Italia si Elvetia. În Statele Unite, a avut succes în topurile latine si a ajuns pe locul opt in topul Billboard Hot Latin Songs. "Rabiosa" a fost certificata cu dublu platina în Mexic si cu platina în Italia si Spania.

Un videoclip muzical pentru piesa a fost regizat de Jaume de Laiguana si o arata pe Shakira distrandu-se la o petrecere dintr-un club subteran; scene ale dansului Shakirei la bara sunt intercalate pe tot parcursul videoclipului. Criticii au fost pozitivi în privinta videoclipului, iar multi au remarcat asemanarea sa cu videoclipul single-ului "She Wolf" din 2009. Videoclipul a devenit viral pe site-ul YouTube la doua zile dupa lansarea sa si a fost ulterior marcat ca "Vevo Certified" de catre site-ul de muzica Vevo, pentru ca a ajuns la peste 100 de milioane de vizualizari.


​​Alte single-uri lansate de pe album

"Loca" ft. El Cata
Lansat: 10 Septembrie 2010
"Loca" ft. Dizzee Rascal
Lansat: 10 Septembrie 2010
""Sale el Sol"
Lansat: 4 Ianuarie 2011
"Rabiosa" ft. El Cata
Lansat: 8 Aprilie 2011
"Antes de las Seis"
Lansat: 21 Octombrie 2011
"Addicted to You"
Lansat: 13 Martie 2012
Detalii single

Lansare: 8 Aprilie 2011
Format: CD single, digital download
Gen: Latin pop, merengue, dance
Lungime: 2:50
Label: Epic
Compozitori: Shakira, Armando Pérez, Edward Bello
Producatori: Shakira, Luis Fernando Ochoa, Josh Abraham, Oligee


Toate melodiile de pe albumul "Sale el Sol"
1. Sale el Sol
2. Loca (ft. El Cata)
3. Antes de las Seis
4. Gordita (ft Residente Calle 13)
5. Addicted to You
6. Lo Que Más
7. Mariposas
8. Rabiosa (ft El Cata)
9. Devoción
10. Islands​
11. Tu Boca
12. Waka Waka (Esto es África)
13. Loca (ft Dizzee Rascal)
14. Rabiosa (ft Pitbull)
15. Waka Waka (This Time for Africa)​

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...