Latest News

miercuri, 14 martie 2018

Biografie Shakira​

Nume complet: Shakira Isabel Mebarak Ripoll
Data de nastere: 2 februarie 1977
Varsta: 41 ani
Locul de nastere: Barranquilla, Columbia
Genuri muzicale: Pop, Rock, Latino
Site oficial: Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll nascuta pe 2 februarie 1977, este o cantareata si compozitoare din Columbia. Nascuta si crescuta la Barranquilla, ea a început sa cante din scoala, demonstrând influente latino-americane, arabe, rock-roll si abilitati de dansatoare. Primele albume de studio ale cantaretei Shakira, Magia si Peligro, nu au reusit sa obtina succes comercial în anii 1990; cu toate acestea, ea a crescut in notorietate în America Latina, odata cu debutul ei la un mare label, lansand albumul Pies Descalzos (1996), si al patrulea album, Dónde Están los Ladrones? (1998). Începând cu anul 2001, înainte de a-si lansa albumul de mare succes "Laundry Service", ea a vândut peste 10 milioane de albume în America Latina.

Shakira a intrat pe piata muzicii in limba engleza, cu al cincilea album de studio, Laundry Service. Melodia sa, "Whenever, Wherever", a devenit unul dintre cele mai de succes single-uri din 2002. Succesul ei a fost consolidat cu al saselea si al saptelea album, "Fijación Oral, Volumen Uno" si "Oral Fixation, Volume Two" (2005), albume de pe care a reusit sa lanseze cel mai bine vândut single din anii 2000 si unul dintre cele mai vândute cântece ale secolului XXI, "Hips Don't Lie", care s-a vând in peste 13 milioane de descarcari doar prin numarare (fara a include alte forme de vânzari digitale, fluxuri si exemplare fizice).

Al optulea si al noualea album, She Wolf (2009) si Sale el Sol (2010), au primit critici foarte laudative. Cântecul sau oficial pentru Cupa Mondiala de Fotbal din 2010, "Waka Waka (This Time for Africa)", a devenit cel mai bine vândut cântec tematic al cupelor mondiale din toate timpurile, cu peste 10 milioane de descarcari. Cu peste 1,7 miliarde de vizionari, acesta este unul dintre cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube. Ea are 4 din cele 20 de hit-uri de top din deceniul trecut (2000 - 2009), mai mult decât oricare alt artist. Shakira a fost antrenor în al patrulea si al saselea sezon al versiunii americane The Voice în 2013 si 2014. Cel de-al zecelea album, numit Shakira (2014), este precedat de single-ul de promovare "Can't Remember to Forget You", cantat impreuna cu Rihanna.

Shakira a primit numeroase premii, printre care 5 premii MTV Video Music Awards, 3 premii Grammy, 12 premii Latin Grammy, 7 premii Billboard Music, 33 de premii Billboard Latin Music si a fost nominalizata la Golden Globe. Ea are o stea pe Hollywood Walk of Fame si a vândut peste 125 de milioane de înregistrari în întreaga lume (peste 70 de milioane de albume vândute), cu 25,4 milioane de vânzari în Statele Unite (pana in 2014), devenind cel mai bine vândut cântaret din America de Sud si unul dintre artistii cei mai bine vânduti din toate timpurile.

Ea desfasoara activitati filantropice prin munca caritabila, în special prin intermediul Fundatiei Pies Descalzos.

În 2011, ea a fost numita de presedintele S.U.A. Barack Obama la Comisia consultativa a presedintelui pentru excelenta educationala pentru hispanici - un grup de patru persoane care consiliaza presedintele si secretarul educatiei.

Începând cu 2012 pâna în 2015, a fost listata printre cele mai puternice 100 de femei din întreaga lume de catre Forbes.

În 2017, Shakira a fost singura artista listata ca fiind unul dintre cei mai mari lideri ai lumii, de catre revista Fortune, clasata pe locul 27.

Pe 26 mai 2017, Shakira a lansat cel de-al unsprezecelea album de studio El Dorado, de pe care a promovat single-urile "Chantaje" si "Trap" in colaborare cu Maluma, "Me Enamoré" si Perro Fiel". Tot in 2017 a colaborat cu Carlos Vives la melodia "La Bicicleta", pe care atat Shakira cat si Carlos Vives au introdus-o in propriile albume.


Toate albumele cantaretei Shakira

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Shakira - Trap ft. Maluma (videoclip 2018)

"Trap" este o melodie a cântaretei columbiene Shakira, lansata ca al patrulea single oficial de pe albumul El Dorado si al ...